29.3.2012

Sí, pasado mañana

Viime yönä kotiuduttiin pieneltä Mallorcan reissulta. Reissu lähti käyntiin erittäin hyvin, kiitos Anskin puhelimen, joka herätti meidät tunnin liian aikaisin. Kesäaikaan siirtyminen sattui juuri edeltävälle yölle ja jouduttiinkin hieman googlettamaan aamulla jotta saatiin oikea aika selville. Anskin puhelin väitti että kello on 5:30, Heidin 4:30, asuntolan mikro 3:30 ja televisio kaiken huipuksi 2:30. Yritä siinä sitten ehtiä koneeseen oikeaan aikaan.

Terveellinen aamupala rankasta
aamusta toipumiseen.

Anskin sukulaisten tykönä siis yövyttiin ja erittäin vieraanvaraista kohtelua saatiin. Ihmiset, kaupunki ja sää olivat mahtavia, ruoasta puhumattakaan. Meille tarjottiin aivan liian hyvää ruokaa (juustoa, chorizoa, simpukoita, katkarapuja and the list goes on, and on...), mutta onneksi tätä puolta tasoitti monet kävelyt rantaa pitkin. Ihan kesähän täällä ei vielä ole, "vaivaiset" 20-astetta päivällä, mutta uskallettiin kerran jopa rannalle aurinkoa ottamaan.

Cala Major

Oli oikeasti lämmin.

Suurimman osan ajasta erittäin vieraanvarainen
 ja tuttavallinen koira Vili.

Serranokinkkua, punaviiniä ja
maailman parhaita leipätikkujuttuja
.

Mallorca on hieno paikka ja ensimmäisenä iltana meidät esiteltiinkin ehkä kauneimmalle ravintolalle ikinä. Ravintola ei oikeastaan itse ollut mitenkään erikoinen, mutta sen sijainti; meren ranta ja paikka josta näkee melkein koko Mallorcan rantaa pitkin katsottuna. Kuvitelkaa, juuri se hetki kun aurinko laskee ja taivas on tulipunaisen värinen, kuutamo näkyy ja kuulet meren äänen. Siinä sielu lepää. Onneksi oltiin niin hyviä turisteja, että ei oltu otettu kameroita mukaan! Ei siinä muu sitten auttanu, kuin imeä näkymää ja tunnelmaa niin paljon itseensä kuin pystyy, että jaksaa sitten Suomen kylmyyden ja loskan ja harmauden, toivoen vain että se kesä joskus saapuisi sinnekin.

Aikaisemmin Mallorcalla asui paljon
pohjoismaalaisia ihmisiä. Siksi löysimme
mm. "Lääkärin" ja "Suomalaisen baarin".
Yleisesti espanjalaisilla on tapana ottaa asiat rennosti. Myöhästyminen ei ole maailmanloppu ja asiat voi aivan hyvin hoitaa myös vasta huomenna. Siitä tulikin idea blogin nimelle: Sí, mañana - kyllä, huomenna. Tämä mentaliteetti on kyllä tullut huomattua täällä. Alussa töiden aloittaminen siirtyi useampaankin otteeseen aina huomiseen. Näiden Espanjassa vietettyjen viikkojen aikana me täsmälliset suomalaiset ollaan kuitenkin alettu muistuttaa enemmän ja enemmän paikallisia. Ei sole kato niin justiinsa.

Mallorcalla saimme useammalta taholta kuulla, että Barcelonassa elämä on hektisempää ja ihmisillä on kokoajan kiire. Mallorcalla eletään rauhallisemmin ja siellä mañanan sijasta sanotaankin pasado mañana - ylihuomenna.


Tänään täällä on Huelga General eli yleislakko, jonka tarkoituksena on protestoida hallituksen toimia vastaan. Lakon vaikutus ulottuu koko Espanjaan ja sen vuoksi suurin osa kaupoista on kiinni eivätkä junat ja metrot kulje normaalisti. Käytännössä tämä tarkoittaa meille ylimääräistä vapaapäivää.


Noin viikko on siis enää reissusta jäljellä ja jo kuusi viikkoa takana. Paljon on nähty, mutta paljon on vielä näkemättä.

-Anski y Heidi

2 kommenttia:

  1. Voi kun itsekin pääsisi matkustelemaan. :) xx

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kyllä ehdottomasti suunnata Espanjaan, jos jonnekin! :) Sekä Barcelonaa että Mallorcaa voin molempia suositella lämpimästi.

    VastaaPoista