4.3.2012

Pell Tolrà

Ilouutisia! Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta minäkin pääsin aloittamaan työt ennen Suomeen paluuta. Kolme työpäivää on nyt takanapäin ja en voisi olla juurikaan tyytyväisempi. Työajat vaihtelee viikoittain; teen joko aamuvuoroja 9:45-13.30 tai iltavuoroja 17:00-20.30, poikkeuksena lauantait jolloin töitä tehdään koko päivä. Melkoisen rentoa etten sanois. :)


Työpaikka on siis Pell Tolrà, espanjalainen kenkäkauppa. Sillä on kolme liikettä hieman Barcelonan ulkopuolella, kaupunginosassa nimeltä Mataró. Kenkien lisäksi yritys myy laukkuja, takkeja ja erilaisia asusteita, kuten vöitä. 

Myymälä sisältäpäin
Hääkenkiä yms.
Työtehtävät vaihtelevat hieman työvuorosta riippuen. Aamut aloitetaan aina liikkeen siivouksella. Myös uudet tavarat laitetaan esille aamulla. Espanjalaisilla on tapana lähteä shoppailemaan vasta seitsemän-kahdeksan aikaan illalla, joten iltavuoroissa tehdään sitten enemmän myyntityötä kuin mitään muuta. 

Espanjassa kengät ovat esillä liikkeessä hieman eri tavalla kuin Suomessa. Hyllystä löytää yleensä yhden kengän yhtä kokoa. Myyjä sitten hakee asiakkaan tarvitseman koon varastosta jos tämä haluaa sovittaa jotain tiettyä paria.


Muutama esillepano on tullut jo tehtyä
Pientä kielimuuria on ollut havaittavissa, varsinkin kun liike sijaitsee alueella, jossa puhutaan enemmän jopa katalaania kuin espanjaa. Yritä siinä sitten olla jonakin kun asiakas  tarinoi katalaaniksi etkä itse ymmärrä sanaakaan. Espanjan kielikin meinaa itselläni olla vielä vähän hakusessa, joten englannin ja espanjan sekoituksella mennään. We speak Spanglish, sanoo yksi työkavereistani.

Matka Mataróon kestää hieman yli tunnin, mutta henkeäsalpaavat maisemat saavat ajan kulumaan nopeasti. Miten niin on tullut muutama matkaopas selattua ennen tänne tuloa? Työmatka tosiaan taittuu bussin, metron ja junan avulla ja kestää reilun tunnin. Onneksi entisen uimarin sydäntä lämmittää kovasti se, että juna kulkee aivan meren rannassa. Voiko enempää toivoa? :)

Ei hassumpi työmatka. ;)
 Ensi viikko jatkuu aamuvuorojen merkeissä ja toivottavasti tuo espanjan kielikin alkaa muistua enemmän mieleen.


- Anski




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti