22.2.2012

Kylmästä lämpimään

Kun kahdelle espanjan opiskelijalle kerrotaan mahdollisuudesta lähteä työharjoitteluun ulkomaille, mitä tapahtuu? Ennemmin tai myöhemmin he löytävät itsensä Barcelonasta. Tässä tapauksessa näin kävi viime maanantaina, kun lentokoneemme kolmen välilaskun jälkeen viimein laskeutui Espanjan maaperälle. 

Päädyimme Barcelonaan koulumme, Lapin Ammattiopiston, sekä Xarxa-yhteisön kautta. Xarxa auttaa eurooppalaisia opiskelijoita löytämään työharjoittelupaikkoja kotipaikkakunnan ulkopuolelta. He myös järjestävät asunnon harjoittelun ajalle ja opastavat muutenkin aina tarvittaessa.

Tulimme Barcelonaan maanantai-aamupäivällä. Lämpötila oli talvinen +15, ainakin paikallisten toppatakeista päätellen. Ainoa ohjelma sille päivälle oli laukkujen purkaminen ja jääkaapin täyttäminen. Edellinen yö oli kulunut Helsinki-Vantaan lentokentällä ja noin tunnin yöunien vuoksi seuraavana iltana unta ei kauaa tarvinnut odotella. 

Tiistai oli vapaapäivä, joten päädyimme kiertelemään kaupunkia. Tänään meillä oli tapaaminen Xarxa-yhteyshenkilömme kanssa. Metrolla ja busseilla seikkailujen sekä muutaman puhelinsoiton jälkeen löysimme viimein toimistolle. Kiertelimme myös Plaza de Catalunyalla, joka on yksi kaupungin monista shoppailupaikoista. 

You are here? (Xarxa-toimisto hakusessa.)

Tämän blogin tarkoituksena on kertoa elämästämme täällä seuraavien seitsemän viikon ajan. Sisältöä elämään tuovat työharjoittelu, kaupunkiin tutustuminen ja kaikenlainen ihmettely. Myöskään halpaa viiniä ei sovi unohtaa. ;)

Kahden päivän jälkeen löydettiin jopa pullonavaaja...

- Anski y Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti